Неділя, 19.05.2024, 11:45
Громадська організація "Сокіл"

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
...
Форма входу
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Актуальні новини
ПРЕС-ЦЕНТР
Статистика


Счетчик тИЦ и PR на serank.ru


Погода
Головна » 2010 » Грудень » 5 » Будівельна реформа чи на граблі з розбігу?
Будівельна реформа чи на граблі з розбігу?
14:38
Вчора в Уніані віце-прем'єр Сергій Тігіпко в компанії голови Української Будівельної Асоціації (УБА) Лева Парцхаладзе і голови експертної ради тієї ж УБА Лариса Скорик презентували "Революцію у будівельній галузі України”. По суті, це законопроект №7418, яким вносяться правки до цілого ряду законів, що регулюють всі правовідносини в галузі будівництва: від землевідведення, до введення будинку в експлутацію.

Кому цікаво, прокоментувала цю ініціативу для медіа так: "Стимулювати будівництво треба, але не шляхом заклеювання рота громадськості”.

Якщо коротко, то це дійсно революція в будівельній галузі:

- кількість дозвільних процедур зменшиться з 93 до 23;
- строк отримання усіх необхідних дозволів скоротиться з 415 до 60 днів;
- вводиться правило "мовчазної згоди”, тобто якщо дозвільна установа не відповіла у вказаний законом термін - це автоматично трактується як погодження.

Навіть корупцію обіцяють на 90% зменшити. Як на мене на 90% може і не вдасться, знаючи майстерність і заповзятість українських чиновників, проте рівень хабарництва впаде однозначно (як мінімум меншій кількості людей потрібно буде занести).

Ви здивовані, що все так добре? Не розстроюйтесь :) , це не кінець. Тепер про найцікавіше, "Революція у будівельній галузі України”:

1. Відміняє екологічну експертизу як явище. Не вдаючись в подробиці, якби цей закон вже діяв, то сміттєспалювальний заводик біля центрального Київського РАГСу працював би, як то кажуть, а ж дим би йшов :( . При чому труїв би він усіх абсолютно законно.

2. Скасовує ключовий інструмент впливу громади на забудовників - громадські слухання. Киянам не потрібно пояснювати, чим це обернеться для наших парків і дитячих майданчиків. Інші можуть "надихнутися”, почитавши ком'юніті ініціативи "Збережи Старий Київ” .

3. Я була подумала, що наші реформатори від уряду, як і у випадку з Податковим, не все в законі вичитали :). Але вчорашня прес-конференція розставила все на свої місця. На питання журналіста про екологічну експертизу, пані Скорик з’їхала, що її будуть проводити на етапі зонінгу. Проте, перлом стала відповідь Сергія Тігіпка на питання Ігора Луценка про ліквідацю громадських слухань. Віце-прем’єр України сказав, що громадські слухання - це заробітчанство, яким тероризують чесних забудовників. Лише уявляю, які почуття в цей момент переживав Ігор — один з лідерів ініціативи Збережи Старий Київ. З нетерпінням чекаю від нього статті чи посту про цю реформу.

Після першого читання запропоную в цей законопроект зміни, що ліквідовують описані загрози, і разом з колегами зробимо все, щоб включити їх в кінцевий текст очевидно необхідної реформи.

Прошу френдів-журналістів, які писатимуть про цю реформу, звернути увагу на норми, що ліквідують екологічну експертизу та громадські слухання. До речі, перший варіант цієї реформи витягли заледве не шпигунськими методами, бо, як було зазначено в його тексті, «не потребує обговорення з громадськістю».

Аналіз першого варіанту реформи. (Щиро дякую екологічним організаціям "Всеукраїнській Екологічній Лізі” та "МАМА-86” за професійність).

Звернення ключових екологічних організацій з приводу першої редакції будівельної реформи.

Автор: депутат ВР Леся Оробець.

Джерело: http://lesyaorobets.livejournal.com/

Переглядів: 736 | Додав: gosokil | Теги: Реформа, закони, Влада, громадські обговорення, Будівельна реформа | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна "коменданська година" для молоді?
Всього відповідей: 65
місцеві вибори
Яку партію ви підтримаєте на місцевих виборах?
Всього відповідей: 93
Друзі сайту
Я з ГУРТом Звенигородка - моє рідне місто
Книга маразмів України - відвертий аналіз законодавства Освітній портал Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків
Наша кнопка

Щоб розмістити нашу кнопку на своєму сайті скопіюйте код нижче:

Інформ-агенства
Провiнцiя - Iнформацiйно-аналiтичне видання. Громадсько-політичне видання
Провінція
НГО "Сокіл" © 2024