Неділя, 19.05.2024, 08:45
Громадська організація "Сокіл"

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
...
Форма входу
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Актуальні новини
ПРЕС-ЦЕНТР
Статистика


Счетчик тИЦ и PR на serank.ru


Погода
Головна » 2011 » Березень » 21 » Шановні друзі та колеги!
Шановні друзі та колеги!
01:44
15 березня 2011 року парламент у першому читанні ухвалив законопроект №7532, який стосується внесення ряду суттєвих змін до діючого тендерного законодавства

Що це означає?

Поряд з безсумнівно потрібними речами по спрощенню процедур проведення торгів у відповідності до стандартів та директив ЄС, українські "винахідники" в чергове намагаються проштовхнути цілу низку явно корупційних речей, які знищать українські тендери.

Зокрема такі:

1. Ну не подобається чиновникам, що люди знають так багато про тендери. Якщо закон приймуть, кількість та обсяг тендерної документації, що підлягає обов"язковому оприлюдненню замовниками торгів, суттєво зменшиться. І громадськість не знатиме, хто реально бере участь у тендерах та чи не були ці люди пов"язані між собою або організаторами закупівель. І забудьте про Єдиний портал держзакупівель - його роль зводиться до нуля.

2. Державні чи казенні підприємства, в яких держава має понад 50% частку, відтепер будуть організовувати тендери не за спеціальним законодавством, а за Постановами Уряду. Пам"ятаєте "ручники" Тимошенко? Вони повертаються. Більше того, всі ці "смачні" підприємства будуть утворюватися за спецпорядком від Кабміну.

3. Улюблений інструмент розкрадання державних коштів - закупівля в одного учасника згідно 7532 стане основним способом проведення торгів. Адже замовникам дозволятиметься при виникненні обставин, що впливають на строки здійснення тендерів використовувати саме такий вид закупівлі. І хіба ви бачили, щоб чиновники колись поспішали з організацією торгів? Після прийняття 7532 такі тендери вже не треба буде з кимось погоджувати, а значить можна проводити хоч щодня

Список лазівок можна продовжувати.
Ціна щорічних втрат - від 5 мільярдів доларів США на рік.

Саме тому громадське Партнерство "За доброчесні державні закупівлі" оголошує мобілізацію сил громадянського суспільства по недопущенню повернення корупції в державні закупівлі через законопроект №7532.

Очікується, що законопроект буде ставитися на друге голосування вже в перших числах квітня. Тож у громадськості є лише два тижні на те, аби вплинути на ситуацію.

Нам потрібна ВАША допомога

1. Розкажіть знайомому народному депутату про проблеми законопроекту №7532. Спонукайте його подати поправки до тексту. Зробити це треба не пізніше 29 березня.
Зміст поправок Вам нададуть в Секретаріаті Партнерства за адресою tender@toro.org.ua

2. Долучіться до написання відкритого звернення громадськості до Європейського Союзу та Світового банку з вимогою оприлюднити їх позицію по змісту законопроекту №7532. Ці організації брали безпосередню участь в розробці згаданого законопроекту. Люди мають знати, чому авторитетні міжнародні організації готові допустити корупцію в українських тендерах.
Свої пропозиції по тексту та бажання підтримати документ висилайте на адресу Секретаріату Партнерства tender@toro.org.ua

3. Запропонуйте власні ідеї по змісту заходів, що мають бути ініційовані громадськістю задля недопущення прийняття у теперішньому вигляді законопроекту №7532. Їх будуть розглядати у вівторок 22 березня на відкритій робочій зустрічі громадського Партнерства. Пропозиції чекають цілодобово на сторінці громадського Партнерства "За доброчесні державні закупівлі в Україні".

4. Розкажіть всім, що трапляється через корумповані тендери. Зніміть на фото чи відео результати скандальних закупівель (наприклад, сумнозвісну лавочку у харківському метро), аби громадськість знала, як розкрадають наші з вами гроші.
Найбільш резонансні випадки стануть основою спеціальної фотовиставки "досягнень" української корупції в тендерах. Вашу інформацію чекають на сторінці громадського Партнерства "За доброчесні державні закупівлі в Україні".

5. Долучіться до публічних акцій громадськості, спрямованих на недопущення прийняття законопроекту №7532. Слідкуйте за анонсами на сторінці громадського Партнерства "За доброчесні державні закупівлі в Україні"

Тендери проводять за наші з Вами гроші.
Законопроект 7532 дозволяє корупцію в тендерах.
7532 не пройде

З повагою,

Секретаріат громадського Партнерства "За доброчесні державні закупівлі в Україні"
Переглядів: 720 | Додав: gosokil | Теги: корупція в тендерах, Торо, корупція, тендер, законопроект №7532, закупівлі, Влада | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна "коменданська година" для молоді?
Всього відповідей: 65
місцеві вибори
Яку партію ви підтримаєте на місцевих виборах?
Всього відповідей: 93
Друзі сайту
Я з ГУРТом Звенигородка - моє рідне місто
Книга маразмів України - відвертий аналіз законодавства Освітній портал Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків
Наша кнопка

Щоб розмістити нашу кнопку на своєму сайті скопіюйте код нижче:

Інформ-агенства
Провiнцiя - Iнформацiйно-аналiтичне видання. Громадсько-політичне видання
Провінція
НГО "Сокіл" © 2024