П`ятниця, 17.05.2024, 11:22
Громадська організація "Сокіл"

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
...
Форма входу
Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Актуальні новини
ПРЕС-ЦЕНТР
Статистика


Счетчик тИЦ и PR на serank.ru


Погода
Головна » 2009 » Серпень » 4 » Царям та псарям байдуже наше майбутне, але царі та псарі уходять, а нам всім потрібно жити далі.....
Царям та псарям байдуже наше майбутне, але царі та псарі уходять, а нам всім потрібно жити далі.....
21:28

В Україні кожен другий старшокласник вживає алкоголь та палить цигарки.......

Як свідчить статистика, більшість з них роблять це вже з 12 років. Понад 60 відсотків школярів уже постійні курці, ще 40 відсотків - систематично випивають. Лише за останні чотири роки вживання алкоголю серед неповнолітніх зросло у чотири рази.

Дівчата та хлопчаки полюбляють слабоалкогольні напої. І помиляються ті, хто думає, що це лише дитяча випивка. У літрі восьмиградусного коктейлю міститься 80 грамів чистого спирту. Приблизно стільки ж у двохстах грамах горілки

Хоча про розкладаючий вплив тютюну та алкоголю на організм людини, про вкриті нікотиновим шаром легені курців, про ризик захворіти на рак легенів вже писано-переписано. За кордоном, у Новому, та й у Старому Світі, вже зреагували на попередження медиків. Ми ж запрягаємо довго: поки що лише спромоглися заборонити паління в громадських місцях. Але цього, зрозуміло, недостатньо, бо кожен змалечку пам’ятає: коли забороняють, то хочеться ще більше. Тож над проблемою куріння важливо кожному особисто замислитися, а вже потім вирішувати гамлетове питання.

Виявляється, найчастіше (якщо не сказати - завжди) першу цигарку чи чарку куштують на смак у компанії, через страх «лишитися поза стадом». Майже нікому «перший раз» не подобається. Але маючи слабку психіку і «відчуття провини», курці-новачки помиляються вдруге, втретє, вдесяте…

Досить дивне відношення нашого суспільства до цієї проблеми..... Абсолютна байдужість та пошук “винного”, шукають то недобросовісних підприємців, що продають алкоголь та цигарки неповнолітнім, або спирають на владу, яка нічого не робить. Але вбиває не тютюн чи алкоголь, вбиває саме байдужість. Байдуже ставлення батьків до своїх дітей, які зовсім спокійнісінько ставляться до свої чад, які приходять ввечері з запахом перегару та цигарок, байдуже ставлення деяких підприємців, що не роздумуючи продають дітям цю “отруту”, байдуже ставлення контролюючих інстанцій, школи та влади, що “ніби-то” не помічають цю проблему.....

Одними заборонами не можна вирішити ці питання. Всі добре знають, чим закінчувались “сухі закони” та подібні заходи. Потрібні комплексні заходи. Підприємці чітко повинні усвідомлювати, що за торгівлю алкоголем та цигарками неповнолітнім БУДЕ відповідальність, контролюючі інстанції повинні КОНТРОЛЮВАТИ, органи влади на законодавчому рівні врегулювати питання щодо місць вживання алкоголю та тютюну, батьки та школа повинні нарешті зайнятися вихованням нашої молоді.

І найголовніше, молодь не повинна залишатися наодинці з вулицею. Повернувшись з школи, виконавши домашні завдання, підлітки виходять відпочити та поспілкуватися. Давайте поглянемо, що можна робити в нашому місті після 17-18 години молоді.....

На вибір одні бари та генделики..... де поділися всі гуртки, секції та заклади, що займалися молоддю? Немає..... Навіть піонерія та комсомол, що були ліквідовані після розвалу СССР, які займалися молоддю зникли. І на їх місце нічого так і не знайшлося. Але пусте місце довго не залишається. Його заповнюють алкоголь, тютюн та наркотики.

З цим явищем потрібно негайно боротися. Залучати до вирішення цієї проблеми міську владу, громадські організації, благодійні фонди, підприємців. Разом з жорстким контролем за розповсюдженням “отрути” серед молоді вкрай необхідно вирішувати цивілізоване дозвілля підростаючого покоління.

Але.... Але для прикладу в НАШОМУ МІСТІ ситуація нагадує старий анекдот про голову колгоспу — коли спитали голову колгоспу куди подівся весь врожай, він сидячи в новому “лексусі” спокійнісінько відповідає - “а врожай миші з'їли”. В міському/районному бюджеті немає коштів навіть на елементарне спорядження для членів громадського формування по охороні громадського порядку. А скоріше всього немає навіть мінімального бажання щось робити для міста. Не започатковано жодного нового проекту по вирішенню організованого дозвілля для молоді. Навіть якщо згадати статтю в газеті “Шевченків край” ще за 19 вересня 2008 року в якій підіймалися питання відпочинку молоді, яка називалась “І десь тут розпочинається рай” то можна зрозуміти, що влада анічогісінько не спромоглася зробити. Як були неповнолітні в барах — так вони і сидять там..... єдине, на що спромоглася влада — без всяких підстав, використовуючи адмінресурс та повну безкарність, припинити статутну діяльність ГО “Сокіл”, той самий “Бункер”, де підлітки під наглядом дорослих без алкогольного та тютюнового дурману могли спокійно займатися своїм дозвіллям.... Та й на що спромоглися “можновладці”? Тепер всі відвідувачі “Бункеру” сидять по барах та забігайлівках, чи в парку з пляшкою пива, слабоалкоголки та цигаркою..... Тільки громадська організація підняла питання про потребу рішучих заходів щодо боротьби за підлітковим алкоголізмом та тютюнопалінням, з'явились анонімки з скаргами на діяльність ГО “Сокіл”, які були розглянуті вельмишановним панством головою райдержадміністрації Попком В.М, який негайно призначив цілих 10 комісій. Навіть в “бій” кинуті ті інстанції, які і функцій контролю не мають взагалі. Після черги відкритих провокацій та обіцянок влаштувати “веселе життя”, було прийняте рішення тимчасово припинити статутну роботу в приміщенні, хоча жодних порушень контролюючі інстанції не виявили. Але Ми вирішили не здаватися! Ми розуміємо, що влада любе питання вирішує тільки одним способом - “заборонити, зруйнувати, розігнати......” Ніщо не повинно порушувати спокій цих “можновладців в законі”, які сидять в кабінетах з євроремонтом..... Хіба їх повинні турбувати проблеми міста та молоді?

На даний момент громадська організація “Сокіл” почала активну діяльність у місті — запропоновано два проекти щодо контролю за тютюнопалінням та вживанням алкоголю в місті Звенигородка, розповсюджено відкрите звернення до підприємців, щодо недопущення продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім, налагоджені перші контакти з організаціями, яким не байдуже здоров'я підлітків, розроблений план контролю за продажем тютюну та алкоголю неповнолітнім, створений сайт в мережі інтернет для обговорення досягнень та проблем нашого міста.

Шевченків край” за публікацію статті, в якій висвітлюються проблеми міста запропонував нам оплатити шпальти газети по тарифу 3 грн за 1 квадратний сантиметр. А засновники цієї газети — міська та районна ради. (наприклад стаття “і десь тут розпочинається рай” 384 кв/см, напевно автору ця стаття обійшлась 2052 грн)

Атаки” на громадську організацію продовжуються й досі, складається враження, що голова райдержадміністрації Попко В.М. зачаїв особисту образу за намагання громадської організації притягнути цього посадовця до відповідальності за багатьма статтями кримінального кодексу зокрема за зловживанням службовим становищем та перешкоджанням діяльності громадських організацій.... І хоча справа стоїть на місці (не треба забувати, в якій країні Ми живемо) це ще не остання крапка в цій справі. Натомість знову посипалися статті “Шевченкового краю” які паплюжать громадську організацію “Сокіл” та рясніють наклепами та домислами чергові скарги та заяви громадян, які навіть відношення до організації не мають та з великою вірогідністю пишуть таке “на замовлення”.

Та що можна відповісти автору статті “А сокіл в'є гніздо”? Відповідь тільки одна — сокіл птах гордий, звиває свої гнізда в безпечному середовищі для своїх пташенят, подалі від болота, на яке перетворюють наше місто деякі високопосадовці.....

Здоров'я молоді — це скарб! Це повинні розуміти і підприємці, бо зараз прибуток отриманий від продажу алкоголю і тютюну неповнолітнім обернеться на великий податковий тягар в недалекому майбутньому, бо кошти на лікування наслідків алкоголізму та тютюнопаління беруться з податків, Батьки будуть витрачати чималі кошти на дорогі ліки, щоб повернути здоров'я своїм чадам, посадовці ще не скоро побачать нормальні зарплати, бо бюджет буде витрачатися на лікування а не на зростання добробуту, зарплат, пенсій та соціальних виплат. Не варто забувати, що все взаємозв'язано.

Громадська організація “Сокіл” закликає всіх небайдужих до майбутнього наших дітей, об'єднуватися та спільно вирішувати це питання!!! Ми будемо радо співпрацювати з партіями, організаціями, установами та громадянами, яким небайдуже наше місто.

Всі питання та проблеми нашого міста можна обговорити на інтернет-сайті gosokil.at.ua, або надіслати електронного листа на поштову скриньку gosokil@gmail.com, або листом на адресу м. Звенигородка, вул. Кірова 18 кв. 48 Голові ГО “Сокіл” Кравчуку Є.Ю. Всі пропозиції, проблеми, порушення чинного законодавства будуть систематизуватися та пересилатися у відповідні інстанції, жодна заява не буде залишена поза увагою, висвітлення кінцевих результатів буде публікуватися на інтернет-сайті та в засобах масової інформації.

Скажемо разом всією громадою НІ байдужості та разом подолаємо всі незгоди та проблеми!!!

Особиста подяка Звенигородській районній організації Партії Регіонів, керівництву міської Ради, які підтримали ініціативу громадської організації, не залишились байдужими до проблем міста, та підтримали прийняття проектів, запропонованих ГО “Сокіл”.

З повагою до Вас, Голова ГО “Сокіл” Кравчук Є.Ю.


Переглядів: 1061 | Додав: gosokil | Теги: здоров'я, НГО, ГО Сокіл, здорове життя, го, Тютюн, алкоголь, боротьба | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна "коменданська година" для молоді?
Всього відповідей: 65
місцеві вибори
Яку партію ви підтримаєте на місцевих виборах?
Всього відповідей: 93
Друзі сайту
Я з ГУРТом Звенигородка - моє рідне місто
Книга маразмів України - відвертий аналіз законодавства Освітній портал Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків
Наша кнопка

Щоб розмістити нашу кнопку на своєму сайті скопіюйте код нижче:

Інформ-агенства
Провiнцiя - Iнформацiйно-аналiтичне видання. Громадсько-політичне видання
Провінція
НГО "Сокіл" © 2024