П`ятниця, 17.05.2024, 12:58
Громадська організація "Сокіл"

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
...
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Актуальні новини
ПРЕС-ЦЕНТР
Статистика


Счетчик тИЦ и PR на serank.ru


Погода
Головна » 2010 » Жовтень » 16 » Підлітковий алкоголізм — шлях заборон або чи є альтернатива?
Підлітковий алкоголізм — шлях заборон або чи є альтернатива?
13:37

Вже більше року ГО "Сокіл” намагається вирішити цю проблему. Проводились інформування підприємців, контрольні закупки алкогольних та тютюнових виробів, писалися звернення у різноманітні інстанції. Проводилися профілактичні бесіди з молоддю, розроблений курс лекцій для старших класів, та була проведена лекція в Звенигородській школі-інтернат. В останній час посилилася боротьба з таким явищем як підлітковий алкоголізм. Патрулювання міста посилилося численними групами в складі працівників адміністрації, батьківських комітетів, депутатів, працівників міліції, ДНД "Звенигора”. Активну участь в таких патрулюваннях беруть члени ГО "Сокіл”.

Так, молоді з пивом та "слабоалкоголкою” в місті дуже багато, якщо скеровувати всю діяльність таких заходів тільки на попередження та зауваження — ефективність буде дуже незначна. Підлітки практично не реагують на зауваження, та якщо викидають пляшку — через 10-15 хвилин їх все ж можна побачити в іншому місці з "нерозлучною” пляшкою. Активно впроваджується постанова міської ради щодо режиму роботи розважальних закладів та барів. Але це питання доволі спірне: адже коли ми намагаємося вирішити одну проблему — знову йдемо шляхом тотальних заборон. Знову шукаємо "крайнього” та "цапа відбувайла”. Адже підприємці також люди і вони теж бажають отримувати прибуток від свого бізнесу, навіть нехай він пов'язаний з продажем алкоголю. Дивує те, що школа та особливо батьки не бажають брати на себе відповідальність за виховання власних дітей, перекладаючи всю провину на підприємців.

Пропонуємо наступне: Зібрати підприємців, представників влади, шкіл, міліції, батьківські комітети за круглим столом та спільно вирішити цю проблему. Треба чітко визначити відповідальність батьків, школи, підприємців та влади. Виробити спільний план щодо подолання такого згубного явища, адже дійсно, як з'ясувалося в бесідах з молоддю, що в вечірній час дозвілля для молоді практично відсутнє. Як показує досвід успішних українських міст, найкращий шлях до вирішення будь якої проблеми — це вирішення її спільними зусиллями. Адже шлях заборон ніколи не вирішував жодне болюче питання.

Переглядів: 832 | Додав: gosokil | Теги: круглий стіл, ГО Сокіл, порозуміння, Влада, підлітковий алкоголізм | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна "коменданська година" для молоді?
Всього відповідей: 65
місцеві вибори
Яку партію ви підтримаєте на місцевих виборах?
Всього відповідей: 93
Друзі сайту
Я з ГУРТом Звенигородка - моє рідне місто
Книга маразмів України - відвертий аналіз законодавства Освітній портал Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків
Наша кнопка

Щоб розмістити нашу кнопку на своєму сайті скопіюйте код нижче:

Інформ-агенства
Провiнцiя - Iнформацiйно-аналiтичне видання. Громадсько-політичне видання
Провінція
НГО "Сокіл" © 2024