П`ятниця, 03.05.2024, 15:08
Громадська організація "Сокіл"

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
...
Форма входу
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Актуальні новини
ПРЕС-ЦЕНТР
Статистика


Счетчик тИЦ и PR на serank.ru


Погода
Головна » 2012 » Квітень » 27 » Річний звіт діяльності громадської організації «Сокіл»
Річний звіт діяльності громадської організації «Сокіл»
14:27

Відповідно до ст.6 Закону України "Про місцеві державні адміністрації", постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 "Про  забезпечення   участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики»,  враховуючи клопотання зборів представників громадських організацій від 11.02.2011 № 1:

16.02.2011 року утворено громадську раду при районній державній адміністрації. Замісником голови ГР при Звенигородській РДА вибрано більшістю голосів Голову ГО «Сокіл». Затверджено Типове положення ГР з урахуванням пропозицій громадської ради.

03.03.2011 року на засідані громадської ради було запропоновано проведення комплексу заходів, а саме: Пропозиція про проведення громадської експертизи, громадських слухань (круглого столу) та громадського моніторингу виконання рішення міської ради від 19 серпня  2009 року  №44 - 18 «Про зменшення шкідливого впливу куріння тютюнових виробів на здоров'я населення міста» та рішення міської ради від 19  серпня  2009 року №  44 - 27/V «Про обмеження вживання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів.». Термін проведення заходів – 6 місяців. Розробники та автори: ГО «Сокіл» та ГО «КОНТАКТ»

29.03.2011 року Громадською організацією «Сокіл» було підняте питання оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади, що ставить за мету підвищити ефективність та прозорість діяльності цих органів шляхом впровадження та використання сучасних інформаційних технологій для надання інформаційних та інших послуг громадськості, забезпечення її впливу на процеси, що відбуваються у громаді. Було вказано ряд недоліків, що присутні на офіційному сайті міської ради та необхідність оприлюднення рішень сесії та виконкому. Пропозиції враховані та на даний момент виконані частково.

26-27.04.2011 року Голову ГО «Сокіл» було відібрано на перший двуденний навчальний семінар для активістів громадських рад України (м. Київ) по темі: «Громадська антикорупційна експертиза – на службі громадських рад України. У навчальному семінарі прийняли участь 50 найактивніших громадських організацій, що входять до складу громадських рад. Заняття проводили відомі в Україні громадськи експерти: Олексій Хмара, Володимир Бочаров-Туз (Творче об’єднання ТОРО), Тетяна Яцків (Центр громадської адвокатури), Денис Ковриженко (Лабораторія законодавчих ініціатив), Василь Вакаров (незалежний експерт).

04.05.2011 року Громадською організацією «Сокіл» було розроблені та подані на рогляд Звенигородської міської ради ПРАВИЛА розміщення засобів телекомунікаційних мереж  в багатоквартирних будинках та гуртожитках м. Звенигородка

            1.Ці Правила визначають порядок розміщення суб'єктами господарювання (далі — Замовниками) засобів телекомунікаційного зв’язку -  обладнання та мереж в багатоквартирних будинках та гуртожитках м. Звенигородка (далі - житлових будинках), що перебувають в комунальній власності.

                        2. Дія цих Правил поширюється на  суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність  з використанням мереж кабельного телебачення, провідникового радіомовлення, Інтернет зв’язку, домофонних систем, пожежної сигналізації, телефонного зв’язку, охоронної сигналізації. (дія цих ПРАВИЛ не поширюється на встановлення та обслуговування індивідуальних або колективних супутникових тарілок та системи СКПТ, встановлення та/або обслуговування яких, згідно чинного законодавства, не потребує ліцензування). Правила затвердженні повністю міською радою.

            11.05.2011 року Громадською організацією «Сокіл» розпочата громадська експертиза НПА Звенигородської міської ради. ПРЕДМЕТОМ громадської експертизи є: проект рішення Звенигородської міської ради "Про затвердження Положення «Про порядок надання у користування та передачу у власність земельних ділянок у м. Звенигородка»», що опублікований на сайті Звенигородської міської ради. Пропозиції громадської організації частково враховані.

22.05.2011 року аналогічні «ПРАВИЛА розміщення засобів телекомунікаційних мереж  в багатоквартирних будинках та гуртожитках» на прохання Ватутінської міської ради були передані на розгляд та затвердженні на виконавчому комітеті Ватутінської міської ради.

14.06.2011 року ГО «Сокіл» спільно ГО «КОНТАКТ» та представниками міліції провели провести перший етап акції в Звенигородському районі.Першим маршрутом проведення акції визначити с. Юрківка, с. Стецівка, с. Стебне. Відповідні АКТИ про виявлені правопорушення продажу алкогольних напоїв неповнолітнім передані до Звенигородського РВ УМВС для подальшого реагування.

20.06.2011 року ГО «Сокіл» підняте питання щодо демонтажу та вивезенню підземних ємкостей для скрапленого газу, які використовувалися для зберігання та постачання газу в минулому та знаходяться посеред подвір'я будинків за адресою: Кірова 18-20, та пр-ту Шевченка 78-109. Рішення міською радою вирішено позитивно, виконання демонтажу заплановано на 2012 рік.

30.06.2011 року Головою ГО «Сокіл» отримано сертифікат про участь у навчальному семінарі «Прозорість влади та доступ до публічної інформації», що проведений в межах проекту «Відповідальність влади через поінформованість суспільства», який виконується в рамках програми «Об’єднуємся заради реформ» (UNITER), що виконується PACT Inc в Україні, завдяки щирій підтримці американського народу, наданої черег агенство США з міжнародного розвитку (USAID). у м. Київ

11.07.2011 року ГО «Сокіл» було внесена ПРОПОЗИЦІЯ щодо внесення змін та доповнень у рішення  № 2-36/VІ  від 15.12.2010 «Про Правила утримання території Звенигородської міської ради» та у рішення від 15 грудня  2010 року №2 - 39/VІ «Про затвердження Положення про інспекцію з благоустрою міста Звенигородка та Положення про громадського інспектора». Рішення щодо внесення змін та доповнень було перенесено на 2012 рік за умови прийняття нових правил  «Про затвердження Положення про інспекцію з благоустрою міста Звенигородка та Положення про громадського інспектора», що враховують всі зміни чинного законодавства України.

12.07.2011 року громадською організацією «Сокіл» запропоновано, в рамках співпраці органів місцевого самоврядування та інститутів громадського суспільства, створити сайт Звенигородської міської ради, який буде відповідати всім вимогам існуючого законодавства. На даний час існуючий офіційний сайт Звенигородської міської ради носить більше декларативний характер,  не містить всього переліку документів та інформації, які повинні бути опубліковані шляхом оприлюднення мережою інтернет. Рада ГО «Сокіл» пропонувала за рахунок громадської організації: створення, розробку та технічну підтримку нового сайту Звенигородської міської ради, що позволило не тільки з’економити бюджетні кошти, але оперативно вносити корегування в наповнення сайту, його дизайн та функціональність. Питання було розглянуто на поточній сесії міської ради, більшістю голосів депутати відмовилися від пропозиції та повідомили, що сайт міської ради буде профінансований за рахунок місцевого бюджену та приведений до вимог чинного законодавства.

З 25.07.2011 року Громадською організацією «Сокіл» розпочато загальний моніторинг надання коммунальних послуг у м. Звенигородка, відповідними інформаційними запитами отримана необхідна інформація. Проведено опитування населення щодо якості наданих послуг, проводились спевбесіди з працівниками Звенигородського ЖЕКу та ПТМ. Виявлено ряд недоліків, щодо формування тарифів на комунальні послуги, що потребують внесення змін. Виявлено можливий факт незаконної приватизації підвальних приміщень багатоповерхівки, які мають ознаки технічних приміщень, та які не підлягають приватизації. Розгляд висновків по результатам моніторига

27.07.2011 року Громадською організацією «Сокіл» у доповіді на сесії міської ради було підняте питання, щодо необхідності активізації роботи депутатів у вирішенні проблем благоустрою міста та необхідності залучення громадських інспекторів. На жаль, депутати відмовилися від обов’язку активно брати участь у житті міста у вирішенні питань, пов’язаних з благоустроєм, або залучати громадських активістів з числа своїх виборців.

12.08.2011 року ГО «Сокіл» звернулося з повідомленням, що намет, який за задумом міської та районної ради повинен був слугувати як молочний павільйон, на так і не був введений в єксплуатацію по вині невиконаних обіцянок держслужбовців, буде використовуватися для статутної діяльності ГО «Сокіл» - відпочинку повнолітніх членів ГО «Сокіл» та організацію зручного перегляду до Евро-2012 року та проведення інших акцій.

14.09.2011 року в рамках співпраці громадських організацій, щодо розповсюдження юридичної літератури отримано 26 брошур юридичної тематики з найбільш болючих питань, що виникає у населення. Брошури передані до міської ради для влаштування стенду «перша правова допомога населенню».

23.09.2011 року ГО «Сокіл» звернулися до міської ради з проханням сприяти увіковічненню пам’яті легендарного нотаріуса України, шанованого жителя Звенигородщини, громадського діяча, Федорової Тамари Олександрівни, в одному місті з якою ми мали честь жити.

В зв’язку з цим, прохали сприяти встановленню іменного погруддя на її честь. Прохання розглянуто на сесії міської ради та задоволено.

29.09.2011 року проведена антикоррупційна експертиза рішення виконавчого комітету Звенигородської міської ради. ПРЕДМЕТОМ громадської експертизи є: Рішення виконавчого комітету Звенигородської міської ради №194 від 11.05.2011року «Положення про порядок встановлення та експлуатації засобів обліку холодної води». Дане НПА містить норми, що суперечить чинному законодавству. Пропозиції та зауваження громадської організації не прийняті по причині відсутності включення в тариф водопостачання та водовідведення коштів на повірку лічильників. На даний час це питання остається актуальним, проведено зустрічі з керівником водоканалу та заплановано проведення круглих столів та прийняття рішення за участю зацікавлених сторін для приведення питання до вимог чинного законодавства.

28.10.2011 року Голова ГО «Сокіл» прийняв участь, як партнер, що тісно співпрацює з бібліотекарями, у відкритті інтернет-центру у районній бібліотеці. Завдяки спільним зусиллям, поданим партнерським програмам,  програмою «Бібліоміст» надано 15 сучасних комп’ютерів та додаткове обладнання. На базі цих ресурсів планується значно розширити діяльність, як впровадження програми «Онляндія» та доступ по мережі інтернет для дітей-інвалідів.

03.11.2011 року ГО «Сокіл» були подані пропозиції та зауваження до проекту НПА міської ради «Статут міста Звенигородки». В цілому пропозиції та зауваженя були прийняті та «Статут міста Звенигородки» разом з більшостью поданих пропозицій був прийнятий на сесії міської ради.

17.11.2011 року Голова ГО «Сокіл» запрошений на IV Ярмарок інституційного розвитку, що проводиться Ресурсним центром ГУРТ виконується в рамках проекту «Об’єднуємся заради реформ» (UNITER), що виконується PACT Inc в Україні, наданої через агенство США з міжнародного розвитку (USAID). у м. Київ. Участь у ярмарку прийняли більше 150 громадських організацій України, тренінгові компанії, представники уряду України та Євросоюзу. Проведено ряд семінарів та експертних дискусій.

09.12.2011 року голова ГО «Сокіл» прийняв участь у проведенні круглого столу «Інструменти корупції в Україні: практичний досвід організацій громадянського суспільства». (м. Київ) У круглому столі прийняло участь 74 громадських організації, представники кабінету міністрів України, представники делегації Європейського союзу в Україні та Білорусі, Державної фінансової інспекції України, радник правових питань посольства України та інші повноважні особи. Післі закінчення круглого столу учасники взяли участь у флеш-мобі на Майдані Незалежності з нагоди дня боротьби з корупцією, який фіксували провідні українські телевізійні канали.

            20.12.2011 року ГО «Сокіл» надала список питань, що будуть винесені на чергове засідання громадської ради у п’ятницю, 23.12.11року:

1.      Заслуховування річного звіту голови ГР Татарука А.М. про проведену роботу ГР.

2.      Обговорення та затвердження Регламенту ГР при Звенигородській РДА.

3.      Обговорення щодо необхідності створення «Плану консультацій з громадкістю та роботи ГР на 2012 рік»

4.      Обговорення відповідності сайту Звенигородської РДА закону України «Про доступ до публічної інформації» та пропозиції щодо його вдосконалення.

5.      Обговорення щодо необхідності підписання «Декларації про принципи взаємодії та напрямки діяльності Громадської ради при Звенигородській державній адміністрації та Звенигородської районної ради й Звенигородської міської ради».

6.      Коротке ознайомлення з існуючими комісіями при Звенигородській РДА, напрямки их діяльності та обговорення залучення членів ГР до роботи комісій.

7.      Обговорення шляхів реалізації виконання ст. 17 Положення «Про громадську раду», з метою забезпечення нормальної продуктивної роботи ГР та мінімальними матеріальними витратами Звенигородської РДА

27.11.2011 року у приміщені громадської організації «Сокіл» по наклепницькій заяві було безпідставно та незаконно вилучено майно громадської організації працівниками міліції Звенигородського РВ УМВС. Заявники (деяки з них), що причетні до незаконних приватизацій підвальних приміщень таким чином намагалися заблокувати діяльність громадської організації, звинувативши в вчиненні кримінальних злочинів. І хоча на протязі вже більше двух місяців жлдних звинувачень від працівників міліції Звенигородського РВ УМВС не поступило, Рада ГО «Сокіл» прийняла рішення, щодо тимчасового припинення проведення активних міроприємств, обмежившись тільки захистом своїх Конституційних прав та подальшого моніторингу надання комунальних послуг та умов приватизації комунального майна у межах чинного законодавства.

      На разі контроль щодо незаконних дій міліції встановлений кабінетом міністрів України, Генеральною прокуратурою України, відділом внутрішньої безпеки МВС, міністерством МВС України, народними депутатами ВР України, всеукраїнськими громадськими організаціями, ведеться слідство відповідними органами контролю.

      ГО «Сокіл» звернулося до прокуратури з заявою, щодо притягнення заявників до кримінальної відповідальності за ст. 383 КК України, та притягнення працівників міліції Звенигородського РВ УМВС, що незаконно вилучили майно громадської органзації за ст. 385, 170 КК України.

      З 01.01.2012 року було прийнято рішення відмінити відвідування всеукраїнських тренінгів та круглих столів будь-якої тематики, тимчасово не подавати заявку на участь у партнерство «Відкритий уряд», не проводити акцій, моніторингу продажу алкоголю-табака неповнолітнім та лекцій на відповідну тематику  щоб уникнути будь-яких провокацій з сторони міліції, які будь-яким чином намагаються за наклепницькою заявою відкрити кримінальну справу проти керівництва громадської органзації «Сокіл».

      На протязі року:

        Було проведено більше 15 практичних занять з безпечним поводження в мережі інтернет (користуючись матеріалами програми «Онляндія», проводились практичні заняття з ознайомленням з новітніми програмними комп’ютерними розробками, вивчення можливостей різних операційних систем для персональних комп’ютерів.

        Проведено курс щодо недопущення поширення матеріалів порнографічного характеру у популярній соціальній інтернет мережі «В Контакті».

        Проведено курс лекцій для молоді та підлітків «Ти і міліція. Текст, адресований молоді, про те, як поводитися в різних ситуаціях, коли зустрінешся з міліцією», що опубліковано на сторінці громадської організації та набрано більше 470 переглядів, що є значним досягненням інформованості Звенигородської молоді щодо своїх прав та обов’язків по відношенню до дій міліції.

        Постійно проводилась виховна робота з молоддю, щодо шкідливості вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, необхідності вести здоровий образ життя та отримання належної освіти, що значно допоможе молоді у майбутньому здоровому життю.

        Голова та зам. Голови ГО «Сокіл» активно співпрацювали з місцевими органами самоуправління у благоустрої міста, на посадах громадських інспекторів з благоустрою виписано більш ніж 100 приписів щодо порущення правил благоустрою, повністю прибрані будівельні матеріали з придворових територій на центральних вулицях міста, заключено близько 700 договорів на вивіз сміття з приватного сектору.

        У рамкам моніторингу формування ціноутворення комунальних послуг та вирішення інших поточних питань громадської організації був проведений моніторинг дотримання вимог закону «Про доступ до публічної інформації». Вчасно та з дотриманням норм закону надавались відповіді та копії документів Звенигородською міською радою, найгірші – Звенигородське БТІ та Звенигородське РВ УМВС – відповіді відсутні. Наразі у Звенигородську міжрайонну прокуратуру зареєстровані скарги ГО «Сокіл» на притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності за ст. 212-3 КупАП (ненадання відповідей на запити громадян).

 

Голова ГО «Сокіл» Кравчук Є.Ю.                                                          

29.02.2011року.

Переглядів: 3353 | Додав: gosokil | Теги: ГО Сокіл, Кравчук Є.Ю., річний звіт Сокіл, діяльність організації Сокіл, ГО Сокол | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна "коменданська година" для молоді?
Всього відповідей: 65
місцеві вибори
Яку партію ви підтримаєте на місцевих виборах?
Всього відповідей: 93
Друзі сайту
Я з ГУРТом Звенигородка - моє рідне місто
Книга маразмів України - відвертий аналіз законодавства Освітній портал Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків
Наша кнопка

Щоб розмістити нашу кнопку на своєму сайті скопіюйте код нижче:

Інформ-агенства
Провiнцiя - Iнформацiйно-аналiтичне видання. Громадсько-політичне видання
Провінція
НГО "Сокіл" © 2024