П`ятниця, 17.05.2024, 15:09
Громадська організація "Сокіл"

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
...
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Актуальні новини
ПРЕС-ЦЕНТР
Статистика


Счетчик тИЦ и PR на serank.ru


Погода
Головна » 2010 » Жовтень » 16 » Ваша довіра — наша робота
Ваша довіра — наша робота
13:41

Після тривалого обговорення Рада ГО "Сокіл” та активісти організації твердо вирішили балотуватися до місцевої та районної ради. Причин для цього рішення багато. На жаль чинне законодавство не передбачає участі громадських організацій у виборчому процесі, навіть по мажоритарним округам висувають кандидатів партії. Всім складом (за виключенням деяких членів, які йдуть по списку безпартійними) вступили до лав партії Вільних демократів. Чому саме ця партія? Повне небажання втягуватися в політичні війни та курс партії Вільних демократів щодо скасування непотрібної та корумпованої дозвільної системи підтвердив наш вибір.

Тепер відповімо на питання: Чому? Як? Для чого?. Все дуже просто.

Чому: Вже майже двадцять років ми бачимо одну картину — нам обіцяють та після виборів швидко забувають обіцяне. Різні партії і блоки приходять до влади, але майже нічого не змінюється. Чому? Майже всі депутати — колишні керівники або чиновники райкомів, парткомів та вихідці з минулої пострадянської системи керування. І звички свої вони змінювати напевно не збираються. Громада повинна приходити та вмовляти з низько схиленою головою, а люба непокора або вимога дотримання прав громади розцінюється як бунт. Норми законів швиденько замінені на "я так вважаю....”

Як: Потрібно докорінно змінити поняття "депутат”. По суті це повинна бути відповідальна та ініціативна людина, з принциповою позицією та без бажання підзаробити на своїх виборцях. Що ми бачимо тепер? Яким чином керівники різноманітних підприємств стали "поважною” верхівкою громади? Невже у тих керівників підприємств та відомств настільки багато часу, що залишиться на детальний розгляд постанов та рішень міської та районної ради. Невже знайдеться час самотужки прослідкувати за благо-устроєм територій виборців або поспілкуватися про поточні проблеми громади з своїми виборцями? Ще один фактор: практично всі керівники організацій та підприємств — посадові особи, на яких напряму може впливати адміністрація. То про який захист та довіру може бути мова?

Для чого: В першу чергу необхідно зробити прозору владу, де будь-яке рішення повинно бути публічно опубліковано (до речі, це передбачено законодавством ще в 2007 році), сесії міської та районної ради та виконкоми повинні транслюватися на місцевому телебаченні. Депутати повинні не тільки приймати рішення але й контролювати їх виконання, повинен бути максимальний контроль за коштами, які витрачаються на громаду, адже це кошти громади. Вони не повинні осідати у кишенях недобросовісних посадовців.

Дуже багато хотілося запропонувати громаді, в одному інформаційному листі неможливо викласти всі перетворення, які ми пропонуємо і втілимо в життя. Нам потрібно лише одна річ: Ваша довіра та разом з Вами ми зробимо нашу спільну громаду краще.

Переглядів: 718 | Додав: gosokil | Теги: ГО Сокіл, Кравчук Є.Ю., депутати, місцеві вибори | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна "коменданська година" для молоді?
Всього відповідей: 65
місцеві вибори
Яку партію ви підтримаєте на місцевих виборах?
Всього відповідей: 93
Друзі сайту
Я з ГУРТом Звенигородка - моє рідне місто
Книга маразмів України - відвертий аналіз законодавства Освітній портал Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків
Наша кнопка

Щоб розмістити нашу кнопку на своєму сайті скопіюйте код нижче:

Інформ-агенства
Провiнцiя - Iнформацiйно-аналiтичне видання. Громадсько-політичне видання
Провінція
НГО "Сокіл" © 2024