Неділя, 19.05.2024, 09:21
Громадська організація "Сокіл"

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
...
Форма входу
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Актуальні новини
ПРЕС-ЦЕНТР
Статистика


Счетчик тИЦ и PR на serank.ru


Погода
Головна » Архів матеріалів
Мабуть, автор багатьох здивує, якщо скаже, що цілком згодна з президентом Віктором Федоровичем Януковичем, який недавно сказав, що "ситуація буде лише гіршати, якщо найближчим часом не будуть розпочаті реформи по усім напрямам".

Майже за двадцять років свого існування Україна так і не приступила до тих реформ, які вже давно здійснили наші колишні "спів-табірники" - Польща, Чехія, Словаччина та інші, які мали такі ж або ще гірші стартові умови, але зараз живуть набагато краще. А Україна скотилася до передостаннього місця в Європі за рівнем життя.

І це зрозуміло. У перші роки незалежності з нуля творилася держава, її основні інституції, щоправда, за принципом, як колись висловився перший президент - "хоч поганенька держава, але своя".

Далі, у десятирічку Кучми йшов вселенський дерибан радянської власності. "Помаранчева" п'ятирічка відзначалася постійними вл ... Читати далі »
Переглядів: 1043 | Додав: gosokil | Дата: 29.11.2010 | Коментарі (0)

Українській владі необхідно налагодити тісну співпрацю з неурядовими організаціями, оскільки вони відображають реальні настрої у суспільстві, заявила заступник глави Адміністрації Президента України Ганна Герман. На її думку, НУО роблять для утвердження демократії в країні більше, ніж опозиційні політичні партії.

«На мою думку, влада повинна перейти не просто до діалогу з «третім сектором », а до тісної співпраці з ним. Той, хто вважає, що це неможливо через якісь ідеологічні чи мотиваційні антагонізми, помиляється. Влада зацікавлена у коректуванні своєї політики з боку незалежних експертів », - впевнена заступник глави АП.

На думку Герман, саме НУО можуть донести до влади реальні настрої всередині українського суспільства.

«Будь-яка влада бажає забезпечити себе підтримкою виборців якщо не назавжди, то на максимально можливий термін. І кращим союзником для них тут виступають якраз громадські організації, які відображають реальні настрої у су ... Читати далі »
Переглядів: 582 | Додав: gosokil | Дата: 06.11.2010 | Коментарі (1)

Після тривалого обговорення Рада ГО "Сокіл” та активісти організації твердо вирішили балотуватися до місцевої та районної ради. Причин для цього рішення багато. На жаль чинне законодавство не передбачає участі громадських організацій у виборчому процесі, навіть по мажоритарним округам висувають кандидатів партії. Всім складом (за виключенням деяких членів, які йдуть по списку безпартійними) вступили до лав партії Вільних демократів. Чому саме ця партія? Повне небажання втягуватися в політичні війни та курс партії Вільних демократів щодо скасування непотрібної та корумпованої дозвільної системи підтвердив наш вибір.

... Читати далі »

Переглядів: 719 | Додав: gosokil | Дата: 16.10.2010 | Коментарі (0)

Рискну предложить легкую для запоминания формулу бедности поведения, именуемую проклятые пять «П» постсоветского пространства, а именно:

1. Патернализм – бессмертное некрасовское «вот приедет барин, барин нас рассудит». Так и живем в ожидании идеальных законов, ангелоподобных начальников, при которых самопроизвольно воссияет гражданское общество и попрет всеобщее благоденствие.

2. Пассивность – такое впе ... Читати далі »

Переглядів: 745 | Додав: gosokil | Дата: 16.10.2010 | Коментарі (0)

Якщо в минулий раз досліджувалася громадська думка нашої громади та було з'ясовано, що 98% не знають свого депутата та ніколи не зіштовхувалися з їхніми звітами, Громадська організація "Сокіл” вирішила перевірити, наскільки якісно та сумлінно наші депутати захищають права громади. Був зареєстрований інформаційний запит в міську раду з проханням надати витяг з протоколів сесій та відвідуванням їх депутатами. Мерією була надана інформація за 16 сесій міської ради (з 22 січня 2009 року по 9 червня 2010 року). Пропонуємо ознайомитися громаді з цією інформацією:

... Читати далі »

Переглядів: 1388 | Додав: gosokil | Дата: 16.10.2010 | Коментарі (0)

Вже більше року ГО "Сокіл” намагається вирішити цю проблему. Проводились інформування підприємців, контрольні закупки алкогольних та тютюнових виробів, писалися звернення у різноманітні інстанції. Проводилися профілактичні бесіди з молоддю, розроблений курс лекцій для старших класів, та була проведена лекція в Звенигородській школі-інтернат. В останній час посилилася боротьба з таким явищем як підлітковий алкоголізм. Патрулювання міста посилилося численними групами в складі працівників адміністрації, батьківських комітетів, депутатів, працівників міліції, ДНД "Звенигора”. Активну участь в таких патрулюваннях беруть члени ГО "Сокіл”.

... Читати далі »
Переглядів: 832 | Додав: gosokil | Дата: 16.10.2010 | Коментарі (0)

За 9 місяців цього року в області зафіксовано зростання рівня підліткової злочинності на 9,3 % (224 злочини проти 205 за аналогічний період 2009 року). У скоєнні злочинів протягом поточного року брали участь 176 неповнолітніх, що на 12 осіб більше, ніж торік. 111-ть із 176-ти неповнолітніх учасників злочинів ніде не навчались і не працювали. Кількість учнів шкіл, що вчинили злочини, збільшилась на 19 %.
прес-служба прокуратури області

Переглядів: 601 | Додав: gosokil | Дата: 11.10.2010 | Коментарі (0)

Голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва (Держкомпідприємництва) Михайло Бродський звинуватив окремі органи державної влади в організації поборів із підприємців, зокрема шляхом здійснення прямих платежів до різних благодійних фондів. Виступ урядовця на розширеному засіданні Комітету з економічних реформ за участі Презилдента цитує інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».

Голова комітету поінформував про існування так званих "благодійних фондів" при обласних адміністраціях. "Там теж скрізь благодійні фонди, куди не прийди", - наголосив голова Держкомпідприємництва.

М. Бродський послався на слова голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба, який на спільному засіданні з головою обласної податкової інспекції сказав підприємцям, що "більше хабарів не платимо - будемо платити в благодійний фонд".

За словами голови Держкомпідприємництва, С. Тулуб пояснив це тим, що бізнес не поважає владу, "тому я (С. Тулуб - ІФ) мерові сказ ... Читати далі »
Переглядів: 597 | Додав: gosokil | Дата: 29.09.2010 | Коментарі (0)

Нам чиновники - наші з вами наймані працівники - говорять: платіть податки, внески в пенсійний фонд, тощо.

Відповідаємо: ми розглядаємо сплату законних податків, як громадський обов'язок і готові до його виконання, але лише і виключно у тому випадку, коли податки у повному обсязі почнуть сплачувати усі ті, хто, зловживаючи своєю близькістю до державних органів влади, дотепер уникає цього.

Перш ніж закручувати гайки внизу - наведіть порядок у себе вгорі.

Ми звертаємося до крупного бізнесу – переведіть свої кампанії, зареєстровані на Кіпрі, Віргінських островах та в інших оффшорах, в Україну, сплачуйте податки тут. Відмовтесь від псевдорозбивки своїх мегамаркетів та інших крупних підприємств на дрібні СПД.

Ми звертаємося до керівництва політичних партій – зробіть прозорим для виборця фінансування партій і виборчих кампаній, оформіть легально працівників та агітаторів, здійснюйте фінансування виключно безготівк ... Читати далі »
Переглядів: 593 | Додав: gosokil | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

В Інтернеті люди часто використовують псевдоніми (ніки), щоб зберегти свою справжню особу в секреті. Спілкування з використанням псевдоніма є безпечним: з вами не можна зв'язатися, якщо ви не надасте особисту контактну інформацію. Однак анонімність іноді спонукає людей вести себе невідповідно і використовувати невідповідну мову. Групи спілкування часто створюються навколо постійних користувачів.

Паролі мають бути секретними
Для участі в онлайновому спілкуванні користувачам часто потрібно створювати особистий профіль. Це опис користувача, зокрема ідентифікатор або нік у спілкуванні. Профілі зазвичай захищені паролями для запобігання використання особистих даних іншими людьми. Завжди тримайте свої паролі в секреті.

Особиста конфіденційність: що ви маєте говорити про себе, а що — ні?Спілкування в онлайні дає змогу дітям говорити з іншими дітьми, знайти собі друзів та обмінюватися з ними інформацією, зокрема розповідати про себе. Особисту інформацію, що дозволяє ідентифі ... Читати далі »
Переглядів: 692 | Додав: gosokil | Дата: 18.09.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 »
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна "коменданська година" для молоді?
Всього відповідей: 65
місцеві вибори
Яку партію ви підтримаєте на місцевих виборах?
Всього відповідей: 93
Друзі сайту
Я з ГУРТом Звенигородка - моє рідне місто
Книга маразмів України - відвертий аналіз законодавства Освітній портал Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків
Наша кнопка

Щоб розмістити нашу кнопку на своєму сайті скопіюйте код нижче:

Інформ-агенства
Провiнцiя - Iнформацiйно-аналiтичне видання. Громадсько-політичне видання
Провінція
НГО "Сокіл" © 2024