Неділя, 19.05.2024, 15:03
Громадська організація "Сокіл"

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
...
Форма входу
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Актуальні новини
ПРЕС-ЦЕНТР
Статистика


Счетчик тИЦ и PR на serank.ru


Погода
Головна » Архів матеріалів
Вживання спиртних напоїв та куріння завдають суттєвих збитків не лише стану здоров'я, але й вмісту гаманця.

Так, з 1 вересня держконцерн "Укрспирт" підвищив відпускну ціну спирту майже на 30%, обґрунтувавши це подорожчанням енергоносіїв та сировини для виробництва. Свій внесок у зростання вартості алкогольних напоїв зробив і Кабінет Міністрів України, ухваливши черговий законопроект щодо підвищення ставки акцизу на алкогольну продукцію.

– У зв'язку зі зростанням акцизів та подорожчанням спирту вартість на алкогольні вироби нині підвищується в середньому на 10 – 12%, – розповіли в дистрибутивній компанії "Авант", що в Черкасах.

Тютюнові вироби через зростання акцизу також стали менш доступними. В середньому пачка сигарет із фільтром подорожчала на 2 гривні.

– Знаючи ще на початку літа про те, що в липні тютюнові вироби зростуть в ціні, ми закупили велику партію товару за старими цінами, який і розпродавали до кінця с ... Читати далі »
Переглядів: 709 | Додав: gosokil | Дата: 10.09.2010 | Коментарі (0)

Міністерство внутрішніх справ України вважає за доцільне запровадити на законодавчому рівні комендантську годину для неповнолітніх.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив заступник начальника кримінальної міліції у справах неповнолітніх МВС України Віктор СУРАНОВИЧ.

«Можливо, і доцільно закріпити дане питання на законодавчому рівні», - сказав він.

В.СУРАНОВИЧ пояснив необхідність таких заходів тим, що неповнолітні не повинні пізно ввечері знаходитися на вулиці одні, а з іншого боку - батьки повинні знати, де перебувають їхні діти.

В контексті цього він зауважив, що це питання треба відпрацювати в розрізі встановлення вікового цензу. «Треба відпрацювати це детально, щоб не порушувати конституційних прав громадян», - сказав В.СУРАНОВИЧ.

Як повідомляв УНІАН, у деяких містах України місцева влада вже запровадила комендантські години для неповнолітніх. Дітям заборонено перебувати без супроводу батьків або ос ... Читати далі »

Переглядів: 661 | Додав: gosokil | Дата: 03.09.2010 | Коментарі (0)

Всесвітня організація охорони здоров'я – спецустанова ООН – 6–7 вересня проведе семінари-тренінги для черкаських дільничних інспекторів про те, як правильно накладати штрафи за куріння в недозволених місцях. Напередодні тренінги вже пройшли в Києві і Донецьку.

Такий "лікнеп" запровадило Головне управління МВС України, розіславши по всіх обласних управліннях наказ щодо співпраці органів внутрішніх справ з громадськими організаціями та проведення спільних семінарів. Їх планується провести у більшості обласних центрів України до кінця року.

"Як не дивно, дуже багато правоохоронців не те що не розуміли, що за куріння в недозволених місцях потрібно накладати штрафи, а навіть і не чули про це, – говорить голова Коаліції громадських організацій "За вільну від тютюнового диму Україну" Сергій Гончар. – Саме тому нам доводилося розпочинати семінари з пояснення того, яке шкідливе пасивне к ... Читати далі »
Переглядів: 681 | Додав: gosokil | Дата: 03.09.2010 | Коментарі (0)

У Городищенському районі посилили контроль за дозвіллям молоді у вечірній час. Про це йшлося під час розширеної наради , на якій були присутні голова Городищенської райдержадміністрації Ігор Швець разом зі своїми заступниками, голови виконкомів, начальник відділу освіти РДА, директори шкіл, начальник РВ УМВС України в Городищенському районі та дільничні інспектори. В ході наради проаналізували результати рейдів-перевірок громадських місць району у вечірній та нічний час.
Як повідомляє прес-служба ОДА, під час зустрічі розглянули питання організації проведення дозвілля молоді та культури її поведінки в громадських місцях, профілактики вживання алкогольних напоїв та тютюнопаління неповнолітніми; заборони продажу спиртних та тютюнових виробів молоді до 18 років.
Ігор Швець закликав залучити голів та членів виконкомів, батьків, вчителів, дільничних інспекторів до активної співпраці.
- У першу чергу дільничні інспектори мають здійснювати патрулювання населених пунктів у вечірній т ... Читати далі »
Переглядів: 617 | Додав: gosokil | Дата: 03.09.2010 | Коментарі (0)

Верховна рада 30 серпня ухвалила зміни до закону про місцеві вибори. За відповідний законопроект, запропонований главою парламентської фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим проголосували 264 народних депутати.
Документом пропонувалося виключити із закону про місцеві вибори вимогу про обов'язкову реєстрацію місцевих організацій політичних партій щонайменше за 365 днів до дня місцевих виборів для участі в цих виборах. Скасування цієї норми дозволить взяти участь у виборах "молодим" політичним силам Сергія Тигіпка "Сильна Україна", "Фронту змін" Арсенія Яценюка та "Громадянській позиції" Анатолія Гриценка.
Крім того, згідно з законопроектом, до складу територіальних виборчих комісій може входити від 9 до 18 осіб, при цьому від партій, які представлені в Раді, до складу комісій можуть бути включені не більш як 15 кандидатур, від партій, не представлених у Раді, але які мають намір висунути своїх кандидатів на відповідних виборах - не більш як 3 кандидатури.
Як зазначено в ... Читати далі »
Переглядів: 566 | Додав: gosokil | Дата: 30.08.2010 | Коментарі (0)

Для кожного своя ціна, звісно, можна вирахувати, скільки нараховано зарплатні за цей час, а може хтось може за цей короткий проміжок часу врятувати чуже життя.... Але розмова піде не про це. Розмова піде про те, скільки по суті коштує п'ять хвилин кожного члена нашої громади для міста, а по суті, скільки ми самі втрачаємо, не маючи цих мізерних 300 секунд..... Рада ГО "Сокіл” поцікавилась, скільки в день вартує для міста така стаття витрат як "благоустрій міста” - по суті прибирання та приведення в порядок наших вулиць, які кожен день добросовісно захаращується дрібним сміттям, пустими пляшками, бляшанками з під пива та різноманітною упаковкою. Ціна "питання” - до двох тисяч гривень щодня!!!!! Можна заперечити, що для такого доволі великого міста це невелика сума, але порахуйте скільки це виходить на рік. Більше 720 ... Читати далі »

Переглядів: 806 | Додав: gosokil | Дата: 28.08.2010 | Коментарі (0)

Районна організація Товариства Червоного Хреста, як і вся світова червонохресна спільнота, активно залучає кошти спонсорів для виконання програм підтримки малозабезпечених категорій громадян: розповсюдження марок Червоного Хреста, збір одягу, взуття та інших матеріальних цінностей, проведення благодійних заходів, які проходять у трудових та учнівських колективах. Вони зрозумілі широкому загалу громадськості і не викликають занепокоєння в плані шахрайства. Але при проведення подвірних обходів з цією метою викликає певну недовіру, та в наш час і не дивно.

Тож просимо жителів району бути обачними. Працівники районно ... Читати далі »

Переглядів: 693 | Додав: gosokil | Дата: 28.08.2010 | Коментарі (0)

За повідомленням інтернет-видання "Провінція” (http://pro-vincia.com.ua) в Черкаській області зареєстровано всього 197 ОСББ (об'єднань співвласників багатоповерхових будинків), наразі в нашому місті вже сформовано більше 10 таких об'єднань, що є значним показником в розвитку самоврядуванні населення. І хоча наша область займає одне з останніх місць в цій області, можна сказати, що нарешті таке явище, як пасивне ставлення до власного життя в нашому місті потроху змінюється на активну позицію громади.

Нарешті громада бере на себе відповідальність та намагається боротися за свій доб ... Читати далі »

Переглядів: 722 | Додав: gosokil | Дата: 28.08.2010 | Коментарі (0)

На протязі двох тижнів було проведено опитування населення міста з доволі незвичними питаннями: їх було всього три. 1- чи знаєте Ви свого депутата? 2-Чи знаєте Ви, де знаходиться приймальня Вашого депутата? Та третє питання: Чи знаєте Ви, що депутат зобов'язаний кожен рік звітуватися перед громадою та коли в останній раз ви чули результати діяльності свого депутата? Як Ви думаєте, наші читачі, який результат? Що саме дивне (хоча напевно вже нікого не дивують такі результати) відповідь була середньо-статистична по Україні..... Хоча виборцям слід дуже добре замислитися — результати шокують!!! 98% населення не знають, хто у них депутат (ті 2% населення раз чи два пересіклися з депутатом при потребі взяти довідку) 100% майбутніх виборців не знають, де знаходиться приймальня обранця та ніколи не чули про будь які звіти..... ... Читати далі »

Переглядів: 630 | Додав: gosokil | Дата: 28.08.2010 | Коментарі (0)

Було проведено контрольну закупку цигарок при участі неповнолітнього 14-ти річного хлопця. З п'ятнадцяти магазинів, що знаходяться по центральній вулиці, Ми спромоглися придбати тютюн тільки в семи торгових точках. Все таки прогрес є, адже при першій такій акції усі магазини без винятку збували таку продукцію неповнолітнім. Публікуємо порушників, що власну наживу цінують більше ніж здоров'я підлітків: Магазин «Віктан» Мельник Анатолій Йосипович, Магазин «Хліб і до Хліба» ПП Шкуренко Тетяна Петрівна Пр-кт Шевченка 33, Магазин «Гурман» ПП Верба Віра Олексіївна, Кіоск (навпроти Гастроном і ЩЕ) ПП Пастушенко Сергій Васильович, Табачний відділ в «Жигуновському» домі Звенигородський РСТ, Магазин "Для ... Читати далі »

Переглядів: 739 | Додав: gosokil | Дата: 28.08.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 9 10 »
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна "коменданська година" для молоді?
Всього відповідей: 65
місцеві вибори
Яку партію ви підтримаєте на місцевих виборах?
Всього відповідей: 93
Друзі сайту
Я з ГУРТом Звенигородка - моє рідне місто
Книга маразмів України - відвертий аналіз законодавства Освітній портал Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків
Наша кнопка

Щоб розмістити нашу кнопку на своєму сайті скопіюйте код нижче:

Інформ-агенства
Провiнцiя - Iнформацiйно-аналiтичне видання. Громадсько-політичне видання
Провінція
НГО "Сокіл" © 2024