П`ятниця, 17.05.2024, 14:59
Громадська організація "Сокіл"

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
...
Форма входу
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Актуальні новини
ПРЕС-ЦЕНТР
Статистика


Счетчик тИЦ и PR на serank.ru


Погода
Головна » 2009 » Листопад » 5 » “ЧИНОВНИК” ХТО ТИ ???
“ЧИНОВНИК” ХТО ТИ ???
16:48

Чим дорослішою стає людина, тим частіше її доводиться стикатися з чиновниками та різного кшталту посадовцями .А хто він такий “чиновник”? Це запитання Я вирішив поставити своїм знайомим , та і самому цікаво, що громадяни думають про своїх "слуг народу", про посадовців, котрі отримують заробітну плату за рахунок податків громадян.

Для початку з'ясуємо нормативно-правову точку цього досить цікавого питання :

Стаття 1 Розділу 1 Закону про державну службу гласить: Державна служба в Україні - це професійна діяльність осіб, які займають посади в державних органах та їх апараті щодо практичного виконання завдань і функцій держави та одержують заробітну плату за рахунок державних коштів.

Ці особи є державними службовцями і мають відповідні службові повноваження.

Стаття 2 Розділу 1 Посадовими особами відповідно до цього Закону вважаються керівники та заступники керівників державних органів та їх апарату, інші державні службовці, на яких законами або іншими нормативними актами покладено здійснення організаційно-розпорядчих та консультативно-дорадчих функцій.

Ось Ми і з'ясували, хто такий державний службовець з точки зору закону. І виходячи з закону, ці особи мають певні повноваження та права для виконання своїх посадових обов’язків. Відповідно до цього самого закону, посадовці мають також і обов’язки, котрі зазначені в статі 10 розділу 2 даного закону

Стаття 10. Основні обов'язки державних службовців

Основними обов'язками державних службовців є:

Додержання Конституції України та інших актів законодавства України;

Забезпечення ефективної роботи та виконання завдань державних органів відповідно до їх компетенції;

Недопущення порушень прав і свобод людини та громадянина;

Безпосереднє виконання покладених на них службових обов'язків, своєчасне і точне виконання рішень державних органів чи посадових осіб, розпоряджень і вказівок своїх керівників;

Збереження державної таємниці, інформації про громадян, що стала їм відома під час виконання обов'язків державної служби, а також іншої інформації, яка згідно з законодавством не підлягає розголошенню;

Постійне вдосконалення організації своєї роботи і підвищення професійної кваліфікації;

Сумлінне виконання своїх службових обов'язків, ініціатива і творчість в роботі.

Державний службовець повинен діяти в межах своїх повноважень.

На папері все виглядає красиво, а що Ми маємо насправді? Додержання Конституції України та інших актів законодавства України? Недопущення порушень прав і свобод людини та громадянина? Безпосереднє виконання покладених на них службових обов'язків, своєчасне і точне виконання рішень державних органів чи посадових осіб, розпоряджень і вказівок своїх керівників? Звісно ні, кому із Вас доводилося приймати участь у “ходіннях” по кабінетах той знає, що в дійсності під час цього процесу від чиновників крім знущань, принижень, грубості, хамства і зневаги до людини, котра до них прийшла отримати ще щось досить важко. Вас можуть вигнати з кабінету, відмовитися надати пояснення і взагалі послати “далеко”.А на ваші зауваження відповісти без жодних проблем:

  • "Хто ви взагалі такий ,щоб качати тут права ."

  • А якщо ви почнете доводити свої законні права і свободи, то до вас можуть викликати наряд міліції як до звичайного хулігана, та ще й з цією мотивацією притягнути до адміністративної відповідальності.

Ось і маємо що на папері “чиновник” – це “біле і пухнасте створіннячко”.

Причин цьому декілька: перша - це те що Ми мовчки ковтаємо їх образи та приниження , не стаємо на захист своїх прав та свобод та досить рідко допомагаємо робити це іншим, тобто живемо за правилом "МОЯ ХАТА З КРАЮ".

Не знаю як Вам, але це набридло !!!

Тож на останок хочеться звернутися до всіх учасників даного процесу.

Шановна Громада, пам’ятаймо, що цих посадовців досить часто вибираємо Ми з Вами і вони підзвітні нам. ТОЖ давайте разом скажемо “досить, вже дістали”, та почнемо вимагати від чиновників добросовісного виконання Конституції України та чинного законодавства.

А Ви, шановні посадовці, не забувайте, що не сьогодні завтра Ви можете опинитися по іншу сторону робочого столу.

А керівникам пояснюємо , якщо ви неспроможні створити професійний колектив і у вас не вистачає розуму звернутися до професійних кадрових агентств, щоб вони підібрали вам професіоналів то "грош ціна вам як керівникам."

P.S."шановні" посадовці пам’ятайте що ви перш за все державні службовці , Ви служите державі, а держава це народ, тож кожен відвідувач котрий до вас приходить є вашим роботодавцем, людиною котрій ви служите, відноситесь до Нас відповідно до вашого статусу. Якщо Ви із цим незгодні, або не розумієте цієї елементарної істини, то Вам немає що робити на державній службі. Прийміть правильне рішення і поступіться місцем професіоналам та людям, котрі на відміну від Вас пам’ятають, що таке честь, гідність і обов’язок.

І на завершення хотілося б подякувати тим посадовцям, котрі наперекір усьому залишаються винятком із загального правила. Тримайтеся, Вас так мало залишилося, таких як Ви дуже мало

!!! Ще раз до ради ГО “Сокіл” звернуться люди з скаргами, що посадовці їх не приймають із-за відсутності маски — будемо підіймати питання щодо відповідності даного посадовця до займаної посади !!!.


Переглядів: 937 | Додав: gosokil | Рейтинг: 3.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна "коменданська година" для молоді?
Всього відповідей: 65
місцеві вибори
Яку партію ви підтримаєте на місцевих виборах?
Всього відповідей: 93
Друзі сайту
Я з ГУРТом Звенигородка - моє рідне місто
Книга маразмів України - відвертий аналіз законодавства Освітній портал Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків
Наша кнопка

Щоб розмістити нашу кнопку на своєму сайті скопіюйте код нижче:

Інформ-агенства
Провiнцiя - Iнформацiйно-аналiтичне видання. Громадсько-політичне видання
Провінція
НГО "Сокіл" © 2024