П`ятниця, 17.05.2024, 13:35
Громадська організація "Сокіл"

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
...
Форма входу
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Актуальні новини
ПРЕС-ЦЕНТР
Статистика


Счетчик тИЦ и PR на serank.ru


Погода
Головна » 2010 » Червень » 5 » Про незнання, сором, бездіяльність щодо алкоголізму в Україні
Про незнання, сором, бездіяльність щодо алкоголізму в Україні
14:32
На жаль, так склалося історично, але алкогольна тема є сором’язливою, люди соромляться самої теми, а тим більше цікавитися методами одужання. Часто чую про страх почути свій діагноз, що це звучить як «вирок». Страх почути те, від чого немає «чарівної таблетки». Надто багато в нашій країні ворожок, горбачовських міфів, соціалістичних приказок та анегдотів – які, у свою чергу, надто міцно вкорінилися у наш побут, у нашу свідомість.

Наприклад: ти мене поважаєш? на коня; клин – клином; приписка в колективі; 300 – років стакану; псевдо рибалка, або просто розслабитися до втрати пам’яті та людської гідності перетворюючись на некеровану тварину. Доречно тут навести анегдот про мавпу з гранатою – і ніколи не вгадаєш в який бік вона цю гранату жбурне. І ця людиноподібна тварина невідомо що витворяє, може бігати містом, офісом, з опісяними штаньми, прийде у свою домівку побитою, без грошей, гаманця, одягу, золотих прикрас, а може їздити автомобілем … і абсолютно без різниці чи це двірник, народний депутат, медик, юрист, водій маршрутки, чиновник, міліціонер, журналіст… хвороба алкоголізм – не вибирає… перед хворобою усі рівні. (наприклад рак, цукровий діабет)

І релігійні свята перекрутили настільки, що це стало простою причиною застілля… (читай чергової причини випити) – більшість моїх помічників стверджують, що Різдвяне застілля починають не з молитви, коляди та куті а наливають оковитої… або якогось дорогого вина, коняку, - це стосується практично усіх «червоних днів календаря» та будь-які інші свята…
У дуже далекому 1844р. Кардинал Михайло Левицький писав: "п’яниця тратить людську гідність, худобіє, стає неробою, а часто і злочинцем, шкідником та тягарем родини, громади і цілої спільноти”.

До Створення та корегування Програми «12 Кроків» доклали зусилля безліч вчених, психіатрів, священників, а також самих алкоголіків, у яких за мету було вижити!!! а не стати відомими, багатими, вони не ставили собі за мету отримати Нобелівську премію, - вони просто хотіли жити. Дана Програма це збір всього найкращого, що було винайдено у світі. Це опис шляху, яким йшли до ви здоровлення «безнадійні алкоголіки», це опис відчуттів повноцінного життя без алкоголю. це радість відновлення, це біль, горе, смерть, це оптимальний шлях до духовного одужання…

Отже для Вашої уваги статистика:
- Австрія – 157 груп, характерна особливість, що одна з груп АА у Відні проводить 11 зібрань на тиждень.
- Великобританія: Англія – 4 106 груп Анонімних Алкоголіків! 
Групи АА проходять у 90 % тюрем Шотландії,
а також у 60% тюрем Англії та Уельсу.
- Білорусь – 53 групи АА.
- Бельгія (фламадськомовна) – 390 груп.
- Бельгія (франкомовна) – 223 групи.
- Голандія – 209 груп (36 – англомовних, по 1 групі – польською та іспанською мовами)
- Данія – за 54 роки від старту першої групи - на сьогодні працює 441 групи. Приріст груп: 1985р – 18; 1989р. - 89; 1992 – 150; 1999 - 346) У тому числі: 4 групи ісландською мовою, одна група гренландською мовою, 1 - група фінською мовою, 4 групи – англійською мовою. 
- Ісландія – 350 груп (населення 300 тис. осіб 1 група на 900 мешканців)
- Італія – 480 груп (2005р.)
- Ірландія – 750 груп (Приріст груп за роками 1950 – 6, 1956 – 15, 2007 - 750)
- Латвія – 131 група АА.
- Литва – 45 груп (1 член АА на 2300 населення)
- Мальта – 14 груп (на тиждень 9 груп мальтійською мовою, 11 – англійською мовою) (населення Мальти 25 000)
- Фінляндія – 600 груп АА.
- Франція – 625 груп АА.
- Німеччина – 2850 груп АА. З них, більше 100 груп у місцях позбавлення волі. 
- Україна – більше 80 груп АА.

Дивлячись на статистику популярності Програми «12 Кроків» у інших країнах, спадає на думку, що там знайшлися розумні люди, які давно зрозуміли важливість запровадження даної програми одужання, та провели елементарні математичні підрахунки. Проведу аналогію щодо України:
У Міністерстві Охорони Здоров’я України офіційно повідомляється, що на диспансерному обліку перебуває більше 900 000 осіб. Дану інформацію я попросив у простий елементарний спосіб перевірити. Аналогічно це можете зробити і Ви, у своєму місті. А саме, я просив знайомих з великих та малих міст України, - зробити власні підрахунки за місцем проживання. Перерахувати сусідів у під’їзді в якому проживаєте довший час, якщо невеликий будинок то мешканців будинку та вирахувати співвідношення.
Підрахунки були різні, більшість стверджує що офіційну статистику потрібно множити на 6-8 !!! Пропоную помножити на менше-меншого - на 5 (враховуючи смертність), отримаємо 4 500 000 осіб. Отже, приблизно кожен 10-й в Україні, рано чи пізно, має проблеми з алкоголем! (вважається що в Україні неповних 46 млн. мешканців)

Ще одна математика:
У світі вважається, що біля кожного алкоголіка, страждає в середньому дві особи - отримаємо 9 млн. спів-узалежнених! Людей які страждають на емоційні та психічні розлади, через алкоголізм близької людини… Через те, що не знають, як, що і коли повинні робити, по відношенню до своїх близьких та колись любимих… а це інфаркти, інсульти, люди які стали інвалідами в дорослому віці та інваліди з дитинства, а також інші захворювання у тому числі туберкульоз та гепатити… передчасна смерть молодих…

У світі прислухаються та у реабілітаційних центрах застосовують духовну Програму «12 Кроків». Закордонні психологи та психіатри вважають, що дана Програма дає 60% «одужання» навіть у тих, здавалося б безнадійних випадках… Хочу наголосити що це духовна Програма, а не релігійна. Або, як стверджують члени АА – «Програму духовного розвитку а не досконалості».

Автор: Тарас Кушнір

Джерело: http://gurt.org.ua

Переглядів: 738 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна "коменданська година" для молоді?
Всього відповідей: 65
місцеві вибори
Яку партію ви підтримаєте на місцевих виборах?
Всього відповідей: 93
Друзі сайту
Я з ГУРТом Звенигородка - моє рідне місто
Книга маразмів України - відвертий аналіз законодавства Освітній портал Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків
Наша кнопка

Щоб розмістити нашу кнопку на своєму сайті скопіюйте код нижче:

Інформ-агенства
Провiнцiя - Iнформацiйно-аналiтичне видання. Громадсько-політичне видання
Провінція
НГО "Сокіл" © 2024