П`ятниця, 03.05.2024, 16:59
Громадська організація "Сокіл"

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
...
Форма входу
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Актуальні новини
ПРЕС-ЦЕНТР
Статистика


Счетчик тИЦ и PR на serank.ru


Погода
Головна » Архів матеріалів
Координаційна рада Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу України відзначає, що органи влади, на жаль, не стали на шлях конструктивного діалогу з підприємцями. Натомість, у Києві і в регіонах продовжуються і посилюються немотивовані і масові перевірки, виклики на допити, конфіскації власності та інші репресивні дії щодо учасників "Податкового Майдану". На наші численні звернення з боку органів державної влади відсутня будь-яка реакція. Нинішні керманичі схоже нас чують тільки тоді, коли бачать в нас силу. Ввівши в оману частину підприємців обіцянками та імітацією вето на Податковий кодекс, можновладці вирішили, що нас можна тепер поодинці знищувати та залякувати. Останні події, що відбулися 18 січня в Луганську, які стосуються безпосередньо активістів та лідерів Луганщини, зокрема стосовно заступника голови профспілки таксистів Радченко Ірини, голови профспілки ринків Запрудського Ігоря, голови ГО "Правовий Простір" м. Сєверодонецька Білоцерківської Рими нас не м ... Читати далі »
Переглядів: 639 | Додав: gosokil | Дата: 20.01.2011 | Коментарі (0)

Офіційно на обліку в медичних закладах перебувають до 1 млн. хворих на хронічний алкоголізм. Проте, вважають експерти, реальна кількість залежних у 8–10 разів більша. Щороку в Україні ставлять на облік 100 тисяч алкоголіків. Біда ще в тому, що в жодному оприлюдненому документі така цифра не наводиться, її просто приховують (є лише медична статистична інформація), тобто в жодній Постанові Кабміну, Указі Президента чи Наказі МОЗ про цей жах не згадують.

Кількість пивних алкоголіків у країні за останні 10 років збільшилася удесятеро. Заручниками стали від 15 до 25 відсотків жителів мегаполісів.

Згідно з міжнародними стандартами, вимираючою вважається нація, яка вживає понад 9 л чистого спирту на душу населення на рік. Середньостатистичний українець споживає 12 л. Щороку в Україні гине від алкоголю та наркотиків майже 380 тис. осіб, а понад 30% чоловіків не доживають до пенсійного віку.

Віталій МОСЕЙЧУК

09.12.2010 р.

Постійна адреса статті в Інтернеті ... Читати далі »

Переглядів: 786 | Додав: gosokil | Дата: 07.01.2011 | Коментарі (0)

Перед людьми, які спланували грандіозну аферу, прописану в проекті Житлового Кодексу (редакція до другого читання від 05.11.2010 р.), можуть з повагою та заздрощами зняти капелюха натхненники і "тендерної мафії", і концерну "ЄДАПС", і решта витівників, що влаштовують ігри навколо державних, комунальних чи приватних грошей в стилі "розпил&відкат".

І справа тут зовсім не в відчуженні житла заради міфічних "суспільних потреб". Зазвичай прагнення "відчужувати" продиктоване лише однією мотивацією. А саме – нестримними бажаннями різноманітних забудовників викинути "людішок" куди подалі, а на звільненому просторі побудувати чергового архітектурного "монстра".

Однак відчуження – справа довга і нудна, і часто викликає шалений опір скривджених та акції "воїнів-месників" з організацій на кшталт "Збережи старий Київ". Щоб провернути таку аферу, потрібно скуповувати гуртом та вроздріб ... Читати далі »
Переглядів: 730 | Додав: gosokil | Дата: 07.01.2011 | Коментарі (0)

36% українців палять, 31% - щодня. Це вище середнього показника - 28,6% по Європейському регіону (за даними ВООЗ).

Т
акі дані оприлюднено в дослідженні Світового банку під назвою "Основні причини високого рівня смертності в Україні", повідомляє "Дзеркало тижня".

Цікаво, що більш схильні до паління, у тому числі щоденного, чоловіки з початковою освітою і жінки з вищою освітою.

Причому середній вік початку куріння серед щоденних курців знижується і на сьогодні становить 16 років.

Найменше щоденних курців на заході країни (24,6%), найбільше - на сході (34%). 80% щоденних курців - чоловіки. У молодшій віковій групі курців у чотири рази більше, ніж у старшій.

20% українців не відмовляють собі в надмірному вживанні або зловживанні алкоголем. Це явище більш поширене серед чоловіків (80%). 

Надмірне вживання або зловживання алкоголем починається змолоду ( ... Читати далі »
Переглядів: 661 | Додав: gosokil | Дата: 12.12.2010 | Коментарі (0)

На днях мне выпало выпить водки с одним весьма состоятельным человеком. Не чета киевским и донецким деятелям, конечно, но всё ж - величина. То да сё, за жисть, да за модную тему кодексов… И тут он выдал:

- Ах, если б ты только знал, какие сейчас открываются перспективы в недвижимости!!! Жилье можно будет скупать - девятиэтажками, и никто из жильцов не пикнет! Но не буду, не буду… Жена у меня верующая, сказала - «Побойся Бога». Но свою 4-этажку-«сталинку» я все-таки выкуплю. Наведу порядок - и будем жить. Еще и спасибо скажут…
Весь следующий день мне не давала покоя мысль: где-то я уже нечто подобное слышал. Наконец, нашел, аж в двух ракурсах. Оказалось - многоуважаемая Татьяна Монтян, « Деякі думки з приводу "Майдану лавочників”», а чуть раньше - «Вас жахає проект Податкового Кодексу? Ви ще не читали проект Житлового!». Вот оно… Перечитал вдоль и поперек - ... Читати далі »
Переглядів: 716 | Додав: gosokil | Дата: 12.12.2010 | Коментарі (0)

«Куме, ви чули, як співає Адріано Челентано? Ні? То зараз я вам наспіваю»

Дякуючи профспілкам відбувся витік інформації, що змушує невідкладно реагувати. Судячи з усього, йдеться про масштабні порушення прав освітян, учнів, студентів і решти громадян.

Якщо вірити інфі ФПУ, мережа українських закладів освіти, охорони здоров’я і культури найближчим часом істотно скоротиться. На таку перспективу чекаємо в зв’язку з внесенням на розгляд уряду одного «підпільного» (з грифом «для службового користування») проекту Мінфіну. Ним, зокрема, передбачено підготовку таких змін до нормативних актів (законів, постанов, наказів і т.д.), що дозволять «оптимізувати» (читай: «зекономити») соціальні видатки, що стосуються всіх без винятку. Як нас, так і дітей наших…


«Наварити» планують на:
- закритті сільських бібліотек, клубів,ФАПів;
- ліквідації харчування за держаний кошт дітей-сиріт та дітей, позбавл ... Читати далі »
Переглядів: 565 | Додав: gosokil | Дата: 08.12.2010 | Коментарі (0)

Вчора в Уніані віце-прем'єр Сергій Тігіпко в компанії голови Української Будівельної Асоціації (УБА) Лева Парцхаладзе і голови експертної ради тієї ж УБА Лариса Скорик презентували "Революцію у будівельній галузі України”. По суті, це законопроект №7418, яким вносяться правки до цілого ряду законів, що регулюють всі правовідносини в галузі будівництва: від землевідведення, до введення будинку в експлутацію.

Кому цікаво, прокоментувала цю ініціативу для медіа так: "Стимулювати будівництво треба, але не шляхом заклеювання рота громадськості”.

Якщо коротко, то це дійсно революція в будівельній галузі:

- кількість дозвільних процедур зменшиться з 93 до 23;
- строк отримання усіх необхідних дозволів скоротиться з 415 до 60 днів;
- вводиться правило "мовчазної згоди”, тобто якщо дозвільна установа не відповіла у вказаний законом термін - це автоматично трактується як погодження.
< ... Читати далі »
Переглядів: 735 | Додав: gosokil | Дата: 05.12.2010 | Коментарі (0)

«Проект Житлового кодексу містить норми, які грубо лобіюють інтереси компаній-забудовників та їх приватних ЖЕКів», - коментує підготовлений до другого читання проект Житлового кодексу Голова «Демократичного Альянсу» Василь Гацько.

«У зв’язку з суспільною необхідністю» забудовники вилучатимуть житло, що знаходиться у приватній власності, і зноситимуть будинки. В руках корумпованих суддів та чиновників «суспільна необхідність» має всі перспективи стати джерелом їх персонального збагачення», - говорить він. Василь Гацько зазначає, що «новобудови майже автоматично потраплятимуть в обслуговування приватних ЖЕКів, заснованих забудовниками. - "Наглядові ради, які створюватимуться органами місцевого самоврядування для тимчасового управління багатоквартирним будинком та визначення виконавця послуги з управління ним, будуть формуватися з представника органу місцевого самоврядування, представників забудовника, і якогось міфічного, не згадуваного більше у законодавстві, ... Читати далі »
Переглядів: 1059 | Додав: gosokil | Дата: 30.11.2010 | Коментарі (0)

Громадські організацій та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків звернулися до Президента України з проханням не підписувати Податковий кодекс.

У своєму зверненні вони зазначають: «Податковим кодексом передбачено, що особою, відповідальною за погашення грошових зобов’язань чи податкового боргу платника податків, є «стосовно кооперативів, кредитних спілок, товариств співвласників житла або інших колективних господарств - їх члени (пайовики) солідарно».

На членів названих вище неприбуткових організацій невиправдано поширюється відповідальність за зобов’язаннями таких організацій.

Це ставить їх навіть у гірше становище, аніж засновників суб’єктів підприємницької діяльності, які, як правило, не несуть відповідальності за зобов’язаннями створених ними юридичних осіб.

«Ця норма дозволяє за наявності заборгованості за названими кооперативами, спілками чи товариствами ініціювати їх ліквідацію та пред’явити вимогу до будь-кого з членів про сплату всієї ... Читати далі »
Переглядів: 789 | Додав: gosokil | Дата: 30.11.2010 | Коментарі (0)

Виступи підприємців проти Податкового кодексу не просто зруйнували міфи, на яких трималася сьогоднішня влада, а й запустили "годинникову бомбу" під усю сучасну політичну систему країни.

Руйнація легітимності

Легітимність нинішньої влади, ступінь її визнання суспільством - трималася на трьох основних ідеологемах:

- сильна влада, для власного електорату;

- народ не підніметься, він деморалізований і у всьому розчарований, для "чужого" електорату та "противсіхів";

- стабільність і реформи, на експорт, перш за все, на Захід.

Саме на закріплення цих ідеологем і спрямовувалася діяльність правлячої команди.

Здавалося б, усе працює. Свої виборці вибачають підняття цін та тарифів, задовольняючись наявністю у владі "своїх", опозиція розбита й більшість громадян не вірить усім політикам, Захід дає гроші, що від нього й потрібно, закриваючи очі на порушення прав та свобод людини, а від Росії, н ... Читати далі »
Переглядів: 769 | Додав: gosokil | Дата: 30.11.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 9 10 »
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна "коменданська година" для молоді?
Всього відповідей: 65
місцеві вибори
Яку партію ви підтримаєте на місцевих виборах?
Всього відповідей: 93
Друзі сайту
Я з ГУРТом Звенигородка - моє рідне місто
Книга маразмів України - відвертий аналіз законодавства Освітній портал Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків
Наша кнопка

Щоб розмістити нашу кнопку на своєму сайті скопіюйте код нижче:

Інформ-агенства
Провiнцiя - Iнформацiйно-аналiтичне видання. Громадсько-політичне видання
Провінція
НГО "Сокіл" © 2024